Találkozás, kapcsolat, közösség

Jó dolog az Urat dicsérni, nevednek, ó Fölséges, éneket zengeni;
reggel hirdetni irgalmadat, éjszaka meg hűségedet,
tízhúrú hárfával és lanttal, énekkel és muzsikával.
Tetteid, Uram, örömmel töltenek el,
Kezed művein ujjongok:
Mily fönségesek a tetteid, Uram,
s gondolataid nem lehet kifürkészni!  Zsolt. 92, 2-6

Szentjobbra utaztunk, Nagyvárad szomszédságába, férjemmel és gyerekeinkkel, 2023. június 16-án, ahol a lelkes szervezők egy örömteli, rugalmas, testet-lelket felüdítő két napos programmal és nagy szeretettel vártak, fogadtak.
A hétvége apropója a fiatal felnőttek második Kárpát-medencei találkozója volt, ahol szívünkbe engedhettük Anselm Grün szavait: „Csodák ott történnek, ahol az ember várni tud.”   Nagyon megszólított a találkozó mottója, programja, szívünkben legelső pillanattól ott volt az igen, de úgy látszott alakulni a hétköznapjaink forgataga, hogy nem tudunk részt venni ezen a találkozón. Végül a Jóisten kegyelméből és sok jóindulatú ember jóakaratából ott lehettünk Szentjobbon.
Erdélyből öt család, míg Felvidékről, Magyarországról és Partiumból egy-egy család, és néhány egyedülálló fiatal vett részt.
Pénteken a finom vacsora után Taizé-s imával, énekekkel csendesedtünk el, majd kötetlen beszélgetésekre, társasjátékozásra is sort keríthettünk.
Hálás vagyok a szombati tanításért, melyet Orosz István atyától hallhattunk ”Türelem és hála” témában. Szívemben hordozom és bízom benne a növekedést is megtapasztalhatom ezen gondolatok fényében: „a türelem annak az erénye aki úton van, a türelem annak a tulajdonsága, aki párbeszédet tud folytatni a saját korlátaival, a bűnbánat Szentsége, az erős emberek Szentsége, a próbatételt nem lehet ki spórolni az életből, Assisi Szt.Ferenc a szenvedést is hálával tudja kérni, azért vagyunk házasok, hogy egymást segítsük az üdvösségre vezető úton.” Mindezen gondolatok figyelme alatt kedves és szorgos kezek segítségével gyerekeink is tartalmasan időt tölthettek saját korosztályukkal.
Szombat délután Konrád Katalin segítségével evezhettünk a mélyre, ahol Kett módszerrel mélyen érintve tapasztalhattam, hogy a viharban ott vagyok- e Jézus lábainál? Tudom – e kérni az Úr Jézus elcsendesítő erejét? Hiszem – e győzelmét a vihar felett?
Volt lehetőség a felejthetetlen szülő-gyerek focizásra és a finom vacsora után tábortűz mellett a személyes találkozásokra, jó beszélgetésekre is.
Vasárnapi reggelünk is közös imával kezdődött, majd reggeli után kis séta keretében megismerhettük Szentjobb történetét. A záró szentmisén szívünkben és szavainkkal felajánlva közösen kértük Magyarország, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Partium és Erdélyi testvéreinkre is a Jóisten oltalmazó szeretetét, a békét.
Különös üzenet számomra, hogy Jézus Szent Szíve és Mária Szeplőtelen Szíve ünnepén, a mi szívünket- lelkünket is simogató ajándékot is kaphattunk az ifj. Schön házaspártól, melyben többek között egy karkötő is volt az ICXC NIKA felirattal, melynek jelentése: Jézus Krisztus győz!
Kívánom és kérem veletek együtt, hogy megtapasztaljuk Jézus Krisztus győzelmét személyes, családi és Kárpát-medencei Hálós közösségünkben!
A Jóisten áldása, gondviselése legyen a szervező Konrád és Schön házaspárok életén és a mi életünkön is!

Csobot Gy. Adél

Képek a találkozóról >>

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Régebbi Tarsolyok elolvashatók itt >>

Tarsolyok tartalomjegyzéke >>

A Tarsoly 32 oldalas augusztusi száma a Háló-táborban lesz először kézbe vehető

Támogatóink

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő



Magyar Katolikus Püspöki Konferencia


Nemzeti Kulturális Alap
NKA Zeneművészet Kollégiuma


Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program


Renovabis


Pártfogó Pengő


Társadalmi szerepvállalás keretében webtárhely és domain támogatónk a forpsi.hu és az arubacloud.hu

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

Nem minden program saját szervezés
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk

S4 facebook oldala

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2024.07.15. 8:30 és 07.17. 18:00 Gerinctorna a Nemeshegyi teremben

Augusztus közepéig
Gerinctorna hétfőn és szerdán
Polifoamot és törölközőt hozni kell
Bővebb információ:
Szabó Krisztina +36 30 950 6453
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók