Találkozás, kapcsolat, közösség

Idén ezt szeptember 24-én tartották, legalábbis annak a civilek felé nyitottabb részét, merthogy a programsorozat szinte egész héten zajlott. Ezt az egy napot idén Dóm téri forgatagnak nevezték el, és több, mint 40 civil szervezet mutatkozhatott itt be, mutathatta meg társadalmi beágyazottságát.
A Háló is ott volt az egyik fabódéban, és bemutathattuk kiadványainkat, tevékenységeinket. Egy új szórólap is készült erre az alkalomra.
Számunkra mégis a találkozások voltak a legfontosabbak. Sok régi civil és pap ismerőssel beszélgetni, sok új meghívást kapni, ez bizony kapcsolatépítés a javából. Például még Debrecenben aktív Hálós plébánosként és helynökként működött Felföldi László barátunk, akit most mint püspököt üdvözölhettünk itt ismét, mert én például azóta nem is találkoztam vele. Beszélgettünk arról is, mennyire fontos lenne a rendszeres párbeszéd egymás között.
Volt egy találkozónk Kothencz Jánossal is, régi ismerősünkkel, még a Háló alapítása környékén ismertük meg. Ő az ÁGOTA Alapítvány alapítója. Most van elkészülőben egy Ágotafalva nevű táborhelyszínük, amely akár a jövőben nagyszerű Háló tábor helyszín is lehetne. Megbeszéltük, hogy teszünk majd oda egy kirándulást.
Szegednek ez a jelképes, meghatározó tere nagyszerű hangulatot adott a rendezvényhez. Közben a színpadon egész nap programok folytak, amelyek szintén aranyossá, kedvessé tették a közérzetünket. Néha talán a túl nagy hangerő volt kifogásolható, de a sok gyerekműsor, és egyéb színes fellépők ezt összességében nagyon értékessé tették. Sok iskola, néptánccsoport is bemutatkozhatott. Nekem személy szerint a magyar értékek felmutatása kimondottan tetszett.
Számomra meghatározó volt az esti hogyan tovább, azaz az arról való beszélgetés, hogy hogyan tudna a Háló Szegeden ismét szárnyakat bontani. Sajnos meghívási problémák miatt kevesebben jöttünk el, mint szerettem volna, de így is értékes volt. Különböző lehetőségekről beszélgettünk, meglátjuk mi valósul majd meg belőlük.
Köszönet a Plánka házaspárnak, Teréziának (Zia) és Józsefnek! Mindenben nagyon sokat segítettek, saját szabadidejükből is sokat áldoztak, egész nap velünk voltak, és rájuk hosszabb távon is számíthatunk, amikor Szeged, vagy Szeged környéki Hálós építkezésekben gondolkodunk.
Lejegyezte
Szeibert András

 

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Régebbi Tarsolyok elolvashatók itt >>

Tarsolyok tartalomjegyzéke >>

Támogatóink

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő



Magyar Katolikus Püspöki Konferencia


Nemzeti Kulturális Alap
NKA Zeneművészet Kollégiuma


Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program


Renovabis


Pártfogó Pengő


Társadalmi szerepvállalás keretében webtárhely és domain támogatónk a forpsi.hu és az arubacloud.hu

1%

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook oldala

terkep kicsi

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók