Találkozás, kapcsolat, közösség

Néhány hálós testvérrel mi is részt vettünk 2023-ban a  Ferbit-en. A Mária úton haladva Máriapócstól – Csíksomlyóig mintegy 500 km-en tekerve közösségben zarándokoltunk. Az alábbiakban, pedig a Konrád Csongor személyes jellegű beszámolóját olvashatjátok.
(A) Jó úton lenni!...
2023-ban 16. alkalommal ért célba a FerBiT – a ferences biciklis túra. A Mária úton haladva Máriapócstól – Csíksomlyóig mintegy 500 km-en tekerve zarándokolt 50 biciklis.
Ismerősökből, idegenekből társak, barátok, zarándoktársak, majd igazi közösség lettek, akik külön-külön de mégis együtt, egyazon úton és cél felé, ki-ki a saját tempójával haladtak segítve, bátorítva és ösztönözte egymást. Ahogy nőtt a megtett kilométerek száma, úgy csökkentek a terhek és a gondok, és úgy erősödtek a kapcsolatok, mind társainkkal, mind a Jóistennel. A napi elmélkedések, a szentmisék, az út csendje, nem utolsó sorban a gyönyörű táj és legfőképpen a kialakult közösség ebben mind nagy segítséget nyújtottak.
A bicikli „túra” nem a megtett kilométerekről vagy akár a mielőbbi célba érkezésről (versenyről) szólt, hanem az útról, a zarándoklatról, a közösségről a Jóistennel és embertársainkkal. Jó úton lenni! Közösségben pedig a kerekek is könnyebben gurulnak.
Kulcsfontosságú volt számunkra, hogy a zarándoklat, Zarándoklat legyen, és ne arról szóljon, hogy beülünk az autóba/buszba és néhány órán belül megérkezzünk, hanem legyen ideje a lelkünknek utolérni bennünket, és mint egyén tegyek is azért, hogy tartalommal, közösségi érzéssel teljen meg a zarándoklatom.
Az út során találkoztunk megannyi kihívással és nehézséggel, de ezekre nem akadályként tekintettünk, hanem megerősítettek célunkban. Ahogy az egyik zarándoktársunk fogalmazott egy nehéz nap után „az élet is pont ilyen” (reggel vihar után indulva, gyönyörű napkeltében/közösségben tekerve, hegyeken és völgyeken keresztül és ennek jó részét esőben - de szerencsére nem viharban -, több mint 100 kilométeren keresztül, napközben szerény étkezéssel, de annál kiadósabb vacsorával) és mégis hálás szívvel tudtunk köszönetet mondani azért a napért
6 nap után célba érve az esemény zárásaként hálát adtunk a csíksomlyói nyeregben és találkoztunk zarándoktársakkal, biciklisekkel és motorosokkal a III. Székelyföldi kerékpáros találkozón.
Jövőre pedig hasonló időpontban szeretettel várjuk a zarándokolni vágyókat, és nem kell megrettenni a sok kilométertől, mivel, akár majd 70 évesen és városi biciklivel is nyugodtan célba értünk, és végül szinte észrevétlenül elfogytak a kilométerek.

Képek a fb-on >>

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Régebbi Tarsolyok elolvashatók itt >>

Tarsolyok tartalomjegyzéke >>

A Tarsoly 32 oldalas augusztusi száma a Háló-táborban lesz először kézbe vehető

Támogatóink

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő



Magyar Katolikus Püspöki Konferencia


Nemzeti Kulturális Alap
NKA Zeneművészet Kollégiuma


Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program


Renovabis


Pártfogó Pengő


Társadalmi szerepvállalás keretében webtárhely és domain támogatónk a forpsi.hu és az arubacloud.hu

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

Nem minden program saját szervezés
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk

S4 facebook oldala

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2024.07.15. 8:30 és 07.17. 18:00 Gerinctorna a Nemeshegyi teremben

Augusztus közepéig
Gerinctorna hétfőn és szerdán
Polifoamot és törölközőt hozni kell
Bővebb információ:
Szabó Krisztina +36 30 950 6453
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók