Találkozás, kapcsolat, közösség

Az egyházi év első nem budapesti Háló-találkozóját füleki és losonci hálósok közös szervezésében Losoncon tartották. Mivel Advent elején csak az egyházi év kezdődik el, és naptári még nem, és aznap Szent Miklós napja, azaz Mikulás volt, így a szervezők a résztvevőknek a találkozóra emlékeztető szép kártyanaptárat adtak ajándékba.

A találkozó a Losonc központjában levő, 1783-ban épült gótikus eredetű barokk templomban misével kezdődött, igaz ekkor már délelőtt volt és nem hajnal, de mi Advent lévén, ezt napindító roráténak tekintettük. A mise elején Zsóka János fiatal káplán nagy örömmel köszöntött bennünket. Először lehet papként részese Háló-találkozónak, utoljára 5 éve volt ilyen eseményen, akkor még csak mint breznobányai diakónus. A mise végén a elénekeltük Boldogasszony Anyánk-at. A templomból kijövet hallottam, hogy valaki ezt mondja "Ha másért nem, már ezért is megérte eljönni, hogy ezt együtt énekelhettük."

A város főteréről a szecessziós házakkal teli főutcán még egy saroknyit sem kellett sétálnunk, hogy eljussunk találkozó további részének otthont adó Don Bosco általános iskolába, ahol finom süteményekkel vártak minket. Ezúton szeretnék külön köszönetet mondani annak a 93 éves néninek, akinek az egészségi állapota azt már nem engedi meg hogy eljöjjön, de mégis ő otthon almáspitét sütött nekünk, mert arra még képes.
A kis tornateremben a találkozó előadását Különbözőek vagyunk, de egységben lehetünk Jézus által címmel a Miskolci Jezsuita Gimnáziumból jött Nagy Ernő szerzetes tartotta. Kiscsoportokban arról beszélgettünk, hogy kik voltak életünkben a meghatározó pozitív példák és arról hogy miben szeretnék fejlődni. Nagy Ernő szerzetes kíséretében jött Bikfalvy Géza világi jezsuita röviden beszélt a jezsuita rend történetéről és a Jezsuita Kiadótól egy tucatnyi könyvet adott ajándékba a losonciaknak, ami alapja lett a helyi hálósok közös könyvtárának. A hálós napot egy nagyon rövid, de magas művészi színvonalú kulturális program zárta. A Felvidéken már komoly nevet szerzett és már saját CD-t is kiadott Kelemen-trió alapítója, Kelemen Gábor énekelt és gitározott. Búcsúzásként egy füleki hálós társunk, Simon Ágnes egy a nagymamájától tanult szép karácsonyi énekkel örvendeztetett meg minket.

Margitfalvy György


A találkozó programja és plakátja

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2020. október

Támogatóink:

A 2019-es jövedelemadója civilszervezetnek felajánlható 1%-ával 36 személy összesen 303318 forinttal támogatta Hálót.

Köszönjük.

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
Három hónap kényszerű zárva tartás után 2020. június 15-tól megnyitjuk a Kolta Galériát, és Háló S4 termeiben újraindítjuk a programjainkat, a mindenkori előírásoknak megfelelően.

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.11.28. 19:00 Hölgyszirom Művészeti Munkacsoport estje

Konyvbemutatók és árnygrafikai könyvillusztrációk kiállítása

Erdődi Maya Az élet színpadán
és
Lovas Zsuzsanna Lux ... És a kovácsoltvas kerítés

című könyvek bemutatója

Kiállítók: P. Dányi Gabriella, Csurgai Éva, Váradi Klára, Bartók Éva-Mária, Szabó Ágnes Erzsébet, Fábián Franciska.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók