Találkozás, kapcsolat, közösség
Istennel együtt semmi sem lehetetlen

Thuróczy György Háló-alapító sok személyes és közösségi töprengést osztott meg: sokat gondolkodtak azon Budapesten a többi vezetővel együtt, hogyan oldják meg a személyesség kérdését a Kárpát-medencében. Többször idézték Antoine de Saint Exupéry gondolatait: akit az ember egyszer megszelídített, azért felelősséggel tartozik. Dilemma: záródjunk be és örvendjünk egymásnak, vagy engedjük be az újakat is...
Józsa Zsuzsanna írása a Vasárnap katolikus hetilapban >>

Képek a találkozóról (Fb) >>
November 8-án került sor a brassó-bolonyai plébánia Szent Imre termében a hagyományosnak számító Háló találkozóra, amelynek mottója a következő volt: Egységben Istennel semmi sem lehetetlen!. A Biblia-idézet szellemében találkoztak kicsik és nagyok, serdülők, ifjak és szép korúak, s valamennyiüket a találkozás öröme és a lelki feltöltődés gondolata hozta össze. Máthé Izabella bemutatta a Hálót, majd Thuróczy György és neje, Eszter lebilincselő előadást tartott hovatartozásunkról, igazi értéksorrendünkről, amely fele állandóan törekednünk kell. A kiscsoportos beszélgetésben igazán nem volt elég idő a feltett kérdéseket részletesen megvilágítani; a műhelymunkákon (Biblia-dráma, a kommunikáció határai, egységben Istennel és önmagunkkal) több lehetőség adódott megnyílni mások előtt és szívünket kitárni, valamennyi csoportban lebilincselő hangulat alakult ki, egy másfajta szembenézési mód önmagunkkal. A népes szervezői csapat a Barta házaspár vezetésével ismét kitett magáért. Egy újabb találkozás gazdagságával tértünk haza otthonainkba.

Józsa Attila
Múlt szombaton Háló találkozón vettünk részt. Örömmel láttam, hogy sok fiatal jött el és vett részt a programokon. Egy rövid, de tartalmas előadás után csoportokra oszlottunk, majd különféle játékokat játszottunk és beszélgettünk. Nekem a játék része tetszett a legjobban. Ebéd után egy újabb előadást tartott György Tibor pap bácsi, ami nagyon érdekes és vicces volt. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a Háló találkozón és új hálós fiatalokat ismerhettem meg.

Forró DaniNagyon tetszett ez a találkozó, mert új barátságok, kapcsolatok alakultak ki. Szerintem én az egyik legjobb, legmegértőbb, legviccesebb társaságba kerültem kiscsoportba. Az előadások nagyon tetszettek, különösen az a rész, ahol Tibi pap bácsi arról beszélt, hogy Istennél semmi sem lehetetlen. Ezek után a beszélgetések még jobbak voltak. Egy külön öröm számomra, hogy többek között egy olyan kedves lányt ismertem meg, aki nagyon hasonlít hozzám gondolkodásban és a hittel kapcsolatos kérdésekben. Szeretettel gondolok vissza erre a találkozóra.

Forró FanniÉvről évre törekszem eljutni a brassói Háló találkozóra, idén is sikerült, ami nagy örömmel tölt el. A találkozó alkalmával is együtt lehetett a családom, találkozhattunk régi kedves barátainkkal, ismerőseinkkel és új embereket is megismerhettünk. Amikor az ember megérkezik nem tudja, hogy mire számítson, de mégis a végén úgy érzi, hogy megérte eljönni. Nekem is akadt feladat a találkozón: én lettem egyik kiscsoport vezetője. Nekünk, az ifjúságnak György Tibor atya tartott előadást, ahol szó esett a teremtés csodájáról, Dánielről, akit az oroszlánok közé vetettek, a szeplőtelen fogantatásról. Ezek a példák segítettek, hogy könnyebben megértsük a találkozó mottóját: Egységben Istennel semmi sem lehetetlen. Az atya sok kérdést tett fel, amikre a kiscsoportos beszélgetések alatt adtunk választ. Nagy örömmel tapasztaltam, hogy mennyire könnyen el tudtunk beszélgetni, meg tudtunk nyílni egymás előtt, egymásnak. Ezúton is hálás vagyok a (kis)csoporttársaimnak a sok őszinte hozzászólásért. A műhelymunka is nagyon tetszett, mindannyian felírtuk a nevünket az Úr Jézust ábrázoló képre, annak függvényében, hogy mennyire érezzük magunkat közel Hozzá. Számomra felemelő érzés volt hallgatni társaim indokló szavait.

Szabó EmerenciaA találkozó programja és plakátja

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2021. március

 

Tábori igényfelmérő kérdőív

 

Támogatóink:

A 2019-es jövedelemadó civilszervezetnek felajánlható 1%-ával összesen 303318 forinttal támogatták a Hálót.

Köszönjük.

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók