Találkozás, kapcsolat, közösség

Úgy alakultak a dolgok, hogy idén Zentán kezdődtek meg a Délvidéki hálós rendezvények:
Február 12-14. között lelki napok voltak a Kamiliánus és más zentai kisközösségek részére. A zentai Hálósok meghívására a lelki programokat Sebestyén Ottó SJ atya vezette három napon keresztül a helyi kórházkápolnában.

Az Erdélyből érkezett atya kedden este a Szent Erzsébet Kamiliánus Család tagjai számára tartott lelki beszélgetést. Szerdán este közös bűnbánati liturgia volt. A kihelyezett Oltáriszentség előtt rövid elmélkedések, ének és csend váltották egymást. Ez idő alatt két atya, Ft. Kozma Róbert és Ft. Szeles Oszkár folyamatosan gyóntatott. A félhomályba öltöztetett kápolnában a gyónásukat elvégzett emberek apró mécseseiket az oltár elé helyezték, átadván magukat Isten ölelésének. Csütörtökön Ottó atya az előadást a Háló részletes bemutatásával kezdte, melyben ismertette annak feladatát, szerepét és működését. Ezután a jelenlévőkkel közösen elemezte a lelkiség szó jelentését, és a lelkiség útját. Maga a lelkiség útja a meghívással kezdődik, ami a megtérést eredményezi és a meghittségen keresztül a kihívásba torkollik. Innen már a kiengesztelődés útján járva el tudunk jutni az egységig, ami a küldetésben zárul le. Ez a folyamat folytonosan megújuló. Mintegy száz ember lelkét érintették meg a zentai hálósok nagyböjti lelki napjai.
Alig múlt el egy hét, és február 22-e és 24-e között a Háló Délvidéki bogozói tréningjére került sor Muzslyán az Emmausz szalézi kollégiumban. Zentáról négyen vettünk részt ezen a programon. Azt hiszem, azzal mindannyian tisztában voltunk, hogy most nem „szórakozni” megyünk, hanem „dolgozni” és tanulni, tovább képezni magunkat. Hát mit is mondjak? Nagyon jó és értékes volt, de viszont elég kemény is! Mégis megérte a fáradtságot, mert nagyon sok értékes ismerettel, tanáccsal gazdagodhattunk. Ez a rendezvény kimondottan a bogozói munkáról szólt, belefoglalva a meglévő bogozók megerősítését, s újak bekapcsolását a további munkába.
A tréning pénteken este lelki felkészüléssel, munkára hangolódással kezdődött Ft. Szauer Miklós adai plébános vezetésével. Ez magába ölelte a nyitó szentmisét és az azt követő elmélkedést. Másnap a közös foglalkozások és a kiscsoportos műhelymunkák nagyon rövid szünetekkel szinte állandóan követték egymást. A foglalkozásokat a budapesti Thuróczy György és Schön György, valamint a délvidéki régió vezetője, Halmai Tibor irányították. Beszámolásra és elemzésre kerültek a régió 2007-es évre kitűzött céljai, valamint megfogalmaztuk a 2008-as terveinket, programjainkat. Ez mellett betekintést nyertünk a Kárpát-medencei vezetői struktúrákba, annak örömeibe és gondjaiba egyaránt. Vasárnap a bogozó emberi tulajdonságairól elmélkedtünk, hogy mire kell törekednie a minél jobb csapatmunka kialakítása, létrehozása érdekében. Erre most nagyon is szükség lesz, mert szinte egy igazi kihívásként áll előttünk a feladat: a Kárpát-medencei Háló találkozó ez évi megszervezése itt a Délvidéken. A záró szentmisében hálát adtunk az Úrnak, hogy adott nekünk elegendő türelmet, odaadó figyelmet, és kitartást a hétvégi „zsúfolt”, de igen tartalmas munkához.
Mint ahogy mindig, most is nagyon jól eső érzéssel töltött el bennünket az újratalálkozás lehetősége!!!

Remete Endre

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus 31.-ig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Augusztus végétől folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dúdoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptemberben, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

Újraindult a Tarsoly
2019. július 29.-én a tatai Háló-tábor megnyitóján volt az ünnepélyes bemutatója, a táborozók már ekkor a kezükbe vehették és olvashatták a 32 oldalas Tarsolyt. A Kiadványaink menüpontnál is olvasható és letölthető.

A Tarsoly következő száma várhatóan az év végén fog megjelenni.

 

2019.08.31. 19:00 Az Albinoni Kamarazenekar koncertje

Belépő: legalább 500 Ft/fő adomány, amelyet a Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 fenntartására fordítunk

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

2019.09.14. 19:30 Ars Sacra Fesztivál

"Azt hiszem" összművészeti előadás Pilinszky János írásai nyomán - Bemutató

Ars Sacra Fesztivál az S4-ben - részletek >>

 

2019.09.15. 19:00 Ars Sacra Fesztivál

Szeretetnyelv

Előadják: Kéri Kitty színművésznő és Oberfrank Pál színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója
Írta és szerkesztette: Miklya Luzsányi Mónika

Ars Sacra Fesztivál az S4-ben - részletek >>

 

2019.09.16. 19:00 Ars Sacra Fesztivál

Ádám és Éva (stand-up comedy/egyszemélyes vígjáték a férfi-női kapcsolatokról)
Mi történik, ha összeeresztjük a nőt és a férfit? Végigkövetjük Ádám és Éva mindennapjait, és a közeljövőbe is fogunk időutazni. Terítékre kerül a kommunikáció, agyműködés, nemi szerepek. Az előadás ötvözi a pszichológia eredményeit számos közéleti és kultúrtörténeti utalással. Előadja:Benedek Zalán

15+ korosztálynak!

Ars Sacra Fesztivál az S4-ben >>

 

2019.09.18. 19:00 Ars Sacra

Robi Lakatos és együttese
koncert

Ars Sacra Fesztivál az S4-ben - részletek >>

 

2019.09.20. 19:00 Ars Sacra

Majoros Áron Zsolt szobrászművész és Mayer Éva grafikusművész, egy fiatal házaspár beszél Istenről, hivatásról, művészetről, családról...
Beszélgetőtárs Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes

Ars Sacra Fesztivál az S4-ben - részletek >>

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók