Találkozás, kapcsolat, közösség


Képek a találkozóról >>

Szeptember 3-án, Háló találkozónak adott otthont, immár hetedik alkalommal a csókai plébánia. Vajdaság különböző településeiről és az anyaországból gyűlt össze a mintegy száz résztvevő.

Palkovics Mária beszámolója

Somodi Nándor beszámolója

Palkovics Mária küldött beszámolót a találkozóról

Szeptember 3-án, Háló találkozónak adott otthont, immár hetedik alkalommal a csókai plébánia. Vajdaság különböző településeiről és az anyaországból gyűlt össze a mintegy száz résztvevő.

A találkozó témája igen érdekes volt, hiszen a mai rohanó világunkban aktuálisnak mondható a felvetett téma: ?Se veled, se nélküled ? veled is, nélküled is". Pósa László a becsei Páduai Szent Antal plébánia plébánosa volt az előadó.
A résztvevőket nagy szeretettel köszöntötte a csókai közösség új plébánosa Hajdú Sándor. A szervező csapattal kiváló munkát végeztek, hiszen a találkozóra sok védnököt, támogatót találtak, így Csóka kiváló házigazdaként mutatkozott be.

Ezt a közvetlen hangulatot, a Törökkanizsáról érkező Juhász Márta így értékelte: Csóka lakóit messze megelőzi, hírük vendégszeretetükről. Idén első alkalommal én is megtapasztalhattam azt a kedvességet, amellyel fogadják vendégeiket.
Az előadás témáját személyes szemszögekből vitattunk meg a kiscsoportos beszélgetés során. Meglepően felszabadult és közvetlen légkör alakult ki az ifjúsági csoport tagjai között. Így könnyedén tudtunk beszélgetni arról, hogy mennyire függünk érzelmileg emberi kapcsolatainkban (a család, párkapcsolat és barátság területén), és mekkora szabadságot, teret adunk egymásnak. Beszélgettünk az elvárásainkról önmagunkkal és másokkal szemben is.
A délután folyamán színvonalas kulturális programmal is megajándékoztak minket a csókaiak. Én a következő mottóval zártam a napot ?nélkületek nem, de jövőre veletek csókaiak ugyanitt".

Sztefánovity Beáta, Szanádról érkezett Csókára. Erről a találkozóról így vall: Úgy gondolom, hogy az ifjúságnak nagyon aktuális volt ez a téma. Pósa László atya rávilágított arra hogy nem lehetünk ?langyos" keresztények, és hogy életünket tudatosan kell leéljük a tízparancsolat betartásával. Így nem leszünk sem személyfüggők, sem más káros szenvedély rabjai, hanem erényeket szerzünk vele. A kiscsoportunkban volt egy magyarországi hálós testvérünk, aki életében először jött el hozzánk, Délvidékre. Neki különösképpen örültünk. Jó volt újra látni a régi ismerősöket és boldogsággal töltött el hogy a Háló új tagokkal bővült.

Somodi Nándor magyarországi vendégként vett részt a csókai találkozón.

Gaga Zsuzsa és Szeibert András társaságában tettem meg első lépéseimet a Délvidéken. Nem is ez az érdekes, bár számomra ez is nagyon fontos momentum volt azon a szép hétvégén. Úgy éreztem már jártam korábban ott, ahova csak haza kellett térnem. Nagyon sok kedves és mosolygós arc várt minket, és annyi szeretet, amennyit egy nem hálós el sem tudna képzelni. A regisztráció után mindenki átvonult a szomszédos templomba, hogy meghallgassuk a találkozó előadását. Az előadást követte a találkozók legjobb része: a kiscsoportos beszélgetés. Közkívánatra Halmai Tibor barátunk létrehozott egy ifi csoportot, aminek mi nagyon örültünk (ezúton köszönöm meg ezt a szép gesztust). Bocsánatot kérek azoktól, akik az előadásról vártak beszámolót. Nekem nem az volt a legfelemelőbb, hanem, hogy kötöttem új barátságot, sőt egy testvéri köteléket is. SmileA fényképeimet felraktam a facebookra, aki nem rendelkezik vele, annak nagyon szívesen elküldöm emailben.
Nagyon ügyesen szervezték meg a helyiek a találkozót, remélhetőleg legközelebb több fiatal is el tud majd jönni. Mi képviseljük a jövőt, szóval mindenképpen számítok a fiatalokra.
Röpke beszámolóm végén meghívnám a fiatalokat október 1-én rendezendő Nagymarosi Katolikus Ifjúsági Találkozóra, ahol az előadók Orosz Rita és István lesznek. Akik tudnak és van rá lehetőségük, azok jöjjenek, erősítsük a Háló fonalait!

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Régebbi Tarsolyok elolvashatók itt >>

Tarsolyok tartalomjegyzéke >>

A Tarsoly 32 oldalas augusztusi száma a Háló-táborban lesz először kézbe vehető

Támogatóink

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő



Magyar Katolikus Püspöki Konferencia


Nemzeti Kulturális Alap
NKA Zeneművészet Kollégiuma


Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program


Renovabis


Pártfogó Pengő


Társadalmi szerepvállalás keretében webtárhely és domain támogatónk a forpsi.hu és az arubacloud.hu

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

Nem minden program saját szervezés
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk

S4 facebook oldala

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2024.07.15. 8:30 és 07.17. 18:00 Gerinctorna a Nemeshegyi teremben

Augusztus közepéig
Gerinctorna hétfőn és szerdán
Polifoamot és törölközőt hozni kell
Bővebb információ:
Szabó Krisztina +36 30 950 6453
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók