Találkozás, kapcsolat, közösség

Kora nyári tikkasztó hőségben került sor 2024. június 22-én az évek során immár hagyományosnak mondható zentai Háló-találkozóra. A nagy meleg ellenére is szép számban, Délvidék 20 helységéből mintegy 75-en gyűltünk össze a Kis Szent Teréz plébánia udvarán. A legfiatalabb résztvevő 10, a legidősebb pedig 97 éves volt. A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Regisztráció után zenei áhítattal kísért szentségimádással indult a nap. A résztvevők üdvözlése és a találkozó indító gondolatait követően Mester Imre hitoktató és diakónus jól előkészített és tartalmas előadását hallgathattuk végig Szent Péter apostolról. Az előadás témáját a találkozót egy héttel követő Szent Péter és Pál apostolok ünnepe is szolgáltathatta. Péter apostol Krisztus-követése a mi számunkra is követendő példa! Ahogyan az apostol életében, úgy a mi életünkben is a Krisztussal való egység és az Atya akaratának teljesítése lenne a cél. Mert megbotlásaimban és bukásomban is csak Istenre számíthatok. Az előadáshoz kapcsolódtak a kiscsoportos beszélgetés témafelvető kérdései is:

  1. Hogyan evangelizálok, hogyan tudom elvezetni Jézushoz azokat, akiket szeretek?
  2. Hogyan küzdök saját életemben az ítélkezés ellen?
  3. Hogyan tudok megállni Isten irgalmassága előtt?

A mintegy másfél órán át tartó kiscsoportos beszélgetést a Caritas konyhájában készült finom ebéd, majd ifjúsági meglepetés-program, más szóval csapatépítő tréning követte. Kreatív, ötletes kis feladatokkal próbálták a lelkes ifik a résztvevőket (azok kisebb-nagyobb örömére) megmozgatni, mindezt a közösségépítés jegyében.

Az ifi programot szentmise követte az Emléktemplomban, majd a találkozó lezárása, további hálós programok ismertetése. Táborba, régiós találkozóra és újabb találkozókra invitált bennünket Halmai Tibor, a Délvidéki Háló vezetője.

Mindezt összegezve, a nagy meleg ellenére is jó kis tartalmas programként zárult a zentai találkozó. Ha az ifik indíttatására „szendvicsben” kellene kifejeznem a nap benyomásait, amikor is a két jó közé illesztek egy kevésbé jót, így jellemezhetném a napot: alapos – forró – kreatív.

Bálint Tünde, Zenta

Zentai Háló-találkozó ifi szemmel

Uram, te mindent tudsz… Döbbent már rá erre minden keresztény az élete során, de talán hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni. Ezen igazság felelevenítésére szerveztek Háló találkozót a délvidéki bogozók az ifikkel karöltve Zentán. A korábbi évekhez hasonlóan a programot szentmise, előadás, szentségimádás, kiscsoportos beszélgetések gazdagították. Megszokott Rendhagyó módon azonban, amire korábban még nem volt példa ezen a találkozón a délvidéki ifi bogozók is készültek egy meglepetés programmal. Gyakran hallottuk már, hogy milyen jó lenne az idősebb generációk számára rálátást kapni egy-egy ifjúsági háló találkozóra és a programokra, amelyeket mi szervezünk magunknak. Innen jött az ötlet tehát, hogy házhoz vigyünk néhányat ezek a programok közül, és másfél órára minden résztvevő – életkorától függetlenül – ifi lehessen. A terv megálmodójaként és a program koordinátoraként mondhatom, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket. Kihívást jelentett ugyan a hozzánk mérten meglehetősen idősebb korosztályt az ifjúsági lendülethez igazítani, viszont nem meglepő módon a Hálóban nagy érdeklődés és nyitottság fogadott bennünket. Az a másfél óra felhőtlen nevetéssel és jókedvvel telt el. Új élményt biztosított minden résztvevőnek és nekünk, ifiknek is.  Személy szerint igen fontosnak tartom, hogy kapcsolatot építsünk és ápoljunk, nem csak a saját, de a felettünk és alattunk lévő generációkkal is.  Ugyanis számos dolgot tanulhatunk el egymástól, tapasztalatokat oszthatunk meg és egymás által is fejlődhetünk. A Háló alapvetően tökéletes teret ad a korosztályoknak, hogy megismerhessék egymást, és szigeteket biztosít minden generáció számára, hogy a sajátjaival lehessen. Ez a zentai találkozó is egy hidat hozott létre az ifik és a régebb óta ifik között, melyet elszántan erősítünk majd a jövőben is, hiszen a Háló nem csak az időseké, és nem csak a fiataloké, hanem mindenkié, aki tartozni szeretne egy keresztény közösséghez.

Szakács Emese, Csonoplya

Bálint Tünde, valamint Szakács Emese írása fotókkal a Nagybecskereki Egyházmegye honlapján >>

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Régebbi Tarsolyok elolvashatók itt >>

Tarsolyok tartalomjegyzéke >>

A Tarsoly 32 oldalas augusztusi száma a Háló-táborban lesz először kézbe vehető

Támogatóink

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő



Magyar Katolikus Püspöki Konferencia


Nemzeti Kulturális Alap
NKA Zeneművészet Kollégiuma


Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program


Renovabis


Pártfogó Pengő


Társadalmi szerepvállalás keretében webtárhely és domain támogatónk a forpsi.hu és az arubacloud.hu

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

Nem minden program saját szervezés
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk

S4 facebook oldala

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2024.07.15. 8:30 és 07.17. 18:00 Gerinctorna a Nemeshegyi teremben

Augusztus közepéig
Gerinctorna hétfőn és szerdán
Polifoamot és törölközőt hozni kell
Bővebb információ:
Szabó Krisztina +36 30 950 6453
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók