Találkozás, kapcsolat, közösség

November 17-én 19:00 - HÁLÓ Klub

Aratás közben - a GABONA zenekar koncertje


Ágoston Béla – ének, szaxofon, duda
Móser Ádám – harmonika, duda
Mazura János – tuba
Geröly Tamás Sándor – dobÁgoston Béla
mániákus zenekar-alapító - legújabb formációja a Gabona, ahol

"a régi magyar népzenei dallamokat dudákkal, furulyákkal, énekkel, ütőgardonnal játsszuk, a modern hangszerekkel pedig megmutatjuk, hogyan szólt az Osztrák-Magyar Monarchia egyik képzeletbeli zenekara, ha a dobos keletről, a tubás nyugatról, a harmonikás délről, a szaxofonos pedig északról érkezett Budapestre."

A XX. században a különböző népek zenéibe bekerült modern hangszerek, a szaxofon, duda, tuba, dob ugyanazok a hangszerek, melyek az új század zenéjének, a jazz-nek is szólóhangszerei lettek. Ez a tény önmagában is izgalmas kísérletező terepet nyújt arra, hogy a két zenei világ közti átfedéseket meghallhassuk...

Ágoston Béla multiinstrumentalista zenész - zeneközelítő - zeneszerző - hangszerelő - zenekarvezető (ének - klarinét - basszusklarinét - alt- és tenorszaxofon - brácsa - kecskeduda - doromb - gitár)

1992-ben fejezte be tanulmányait a pécsi JANUS PANNONIUS TUDOMÁNYEGYETEM ÉNEK-ZENE KARVEZETÉS szakán. Több népzenei, világzenei és jazz formáció tagjaként sokat koncertezett Európában és Magyarországon egyaránt. Ezek közül kiemelkedik a VÍZÖNTŐ és a DÉL-ALFÖLDI SZAXOFONEGYÜTTES. Népzenészként kísérte a Honvéd Művészegyüttest, Szvorák Katit, jelenleg Lovász Irén csapatának tagja. Egyik alapítója a Magyar Dudazenekarnak. A magyar dudáshagyományokat ő képviselte 2006-ban Rudolstadtban a MAGIC PIPES fesztiválon. Tanított Ausztriában a Krems-i GLATT und VERKHERT zenei táborban és fesztiválon.

Jelenleg több saját formációját vezeti, zenéket ír rajzfilmekhez, filmekhez, színdarabokhoz és tavasszal adták elő szimfónikus zenekarra és dudára írt DUDAVERSENY-ét.

Honlap: http://www.myspace.com/gabonamusic

Kóstoló:
http://music.myspace.com/index.cfm?fuseaction=music.popupplayer&sindex=-1.0&shuffle=false&amix=false&pmix=false&plid=151559&artid=18780358&profid=451510036&friendid=451510036&sseed=0&ptype=3&stime=0&ap=1&rpeat=falseMinden hónap harmadik keddjén "Énekelt versek" a HÁLÓban, immár harmadik éve.

Eddigi koncertjeink, fellépőink:
http://www.halo.hu/index.php?/halo-klub-enekelt-versek.htmlBelépődíj:
1200Ft (ingyenes klubtagságival: 1000Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 800Ft)

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók