Találkozás, kapcsolat, közösség


Október 26-án 19:00

Vándor Vokál
- PÁRHUZAMOK

Izsák Kata, Farkas Tünde, Szluka Judit



Az együttes immáron 20. éve járja hazai és külföldi útjait a magyar, balkáni és korzikai dalokat népszerűsítve: énekeltek fesztiválokon, klubokban, óvodákban, éttermekben, hajókon, temetőben sőt még a genti börtönben is...


Hívták őket esküvőre, nyugdíjas búcsúztatóra, kiállítás megnyitóra, dalt tanítani, szóval énekeltek minden korosztály és mindenféle közönség előtt.
Bejárták Európát Franciaországtól Bulgáriáig, sok barátot szerezve minden országban a magyar és a balkáni népek zenéje számára.

Egy kazettájuk és két saját CD-jük jelent meg itthon és Belgiumban, emellett  egyéb lemezeken is találhatóak általuk énekelt dalok, így az "Élő Népzene", a "Táncház és Népzene" válogatásokon, a Rila, a Fonó Zenekar,az Etnofon Zenei Társulás, és Djamel Berrezzeg albumain.

Több éve kutatják a magyar és bolgár illetve egyéb népek dalaiban fellelhető párhuzamokat, ebből szeretnének ízelítőt adni ezen az estén.

És hogy senki ne távozzon üres "kézzel-füllel" az estről, daltanításra is vállalkoznak.


A Vándor Vokál 2009. jún. 23-án már fellépett a Hálóban
Bővebben >>

Képek a koncertről >>


Bővebben:


http://www.nepmuvesz.hu/index.php?info_tipus=zenesz&info_id=109925578914064

 

"Negyedik kedd": népzene a HÁLÓban

2009. februárjától újabb zenei stílussal lett gazdagabb a HÁLÓ Klub. A "harmadik kedd" (énekelt versek), az "első kedd" (kamarazene) és a "második kedd" (jazz a HÁLÓban) mellett beindítottuk a "negyedik keddet", a népzene, népmese műfajban. Igy lett teljes a HÁLÓ zenei kínálata. Ha kedd, akkor koncert a HÁLÓban! (kamarazene, jazz, énekelt versek, népzene)

Minden hónap negyedik keddjén a HÁLÓ Klubban már megszokott módon népzenei esteket szervezünk neves előadók közreműködésével. (Koncert - barátkozós szünet - beszélgetés az előadóművészekkel)
Minden koncerten daltanulás, közös éneklés!
A sorozat szerkesztője és házigazdája Navratil Andrea, a KOBZOS együttes énekese.

Eddigi koncertjeink, fellépőink >>


Belépődíj:
1200Ft
(ingyenes klubtagságival: 800Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 600Ft)

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók