Evező


A víz a keresztény liturgiában fontos szerepet tölt be, sokféle cselekményben sokféle jelként használjuk. Ebben a füzetben a víz egy különleges szempontból került a középpontba. Az egyes történetek mind a felkavarodó vízzel kezdődnek, mely a vele kapcsolatba kerülő embernek is felkavaró élményt nyújt, és így új lehetőséget nyit az életre.

A füzetben hét kisközösségi alkalom forgatókönyvét találjuk. Az első hat együttlét alapját hat történet adja, melyek Jézus vízhez kapcsolódó csodáiról szólnak. A hetedik történet a Jelenések könyvének egyik képét járja körbe, mely az élet vizének folyóját írja le.

Ez a füzet a Felütés az első 12 kisközösségi összejövetel forgatókönyve című kiadványunk folytatásának is tekinthető. Szerkezetében, gondolatmenetében is elődjét követi.

Kiknek ajánljuk ezt a füzetet? Azoknak a kisközösségeknek, amelyek már túl vannak néhány összejövetelen, és jelenleg leginkább a mélyülés felé szeretnének haladni, vagy új utakat keresnek együttléteikben. Tudjuk, hogy azt csak az Úristen tudja megmutatni, de talán ez a füzet is hozzájárul egy icipicit.

A könyv központi magját adó szentírási magyarázatokat és kérdéseket a Háló kérésére Heizer Tamás baptista lelkész írta, egy nyári tábor tematikájának előkészítése során. Köszönő szavak helyett inkább azt az élményt próbáljuk megfogalmazni, amit a vele és munkatársaival több alkalommal is átélt közös munka jelentett számunkra. Nagyon nagy öröm megélni a szokásos köreinkből való kilépés gazdagító érzését, és megtapasztalni, hogy mindig jobb azt keresni, ami összeköt és nem azt, ami szétválaszt. Jó átélni, hogy hasonlóak az útjaink, eszközeink, lehetőségeink, és tudunk segíteni egymásnak, érdemes tanulnunk egymástól. Mindenki valami másban evezett már mélyebbre.

A kiadványhoz egy honlap kapcsolódik www.kiskozosseg.hu, mely sok további információt és ötletet tartalmaz az egyes alkalmakhoz, a felkészüléshez és a továbbgondoláshoz is.


A Háló Közösségi Műhelyének kiadványa megvásárolható a budapesti és régiós Háló irodákban.


Ára: 1000,- Ft 

 


 
Még nincs azonosítód?
Joomla oldal, készítette: Tel-e-universum Kft.