október
 • október 27. - október 29.
  Kárpát-medencei lelkigyakorlat - Karácsfalva

  Karácsfalvi Görögkatolikus Liceum
  Kárpátalja


  Jelentkezési lap >>


 • november
 • november 03. - november 05.
  Szent László-találkozó, Nagyvárad

  A Partiumi Háló Egyesület Kárpát-medencei Szent László-találkozót szervez a Szent László-emlékév keretén belül a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közreműködésével.

  Célunk, hogy László királyunk szentté avatásának 825. és trónra lépésének 940. évfordulója alkalmából Nagyváradon, Szent László városában gyűjtsük össze a szent király híveit a nevét őrző településekről, plébániákról. Olyan közösségek jelentkezését is várjuk, amelyek valamilyen módon a szent király tiszteletét őrzik, kultuszához kapcsolódnak.

  A találkozó ideje alatt a szállás és étkezés biztosítva van.

  Előadások és beszélgetések, közös imák és szentmisék, Nagyvárad Szent László emlékét őrző látnivalóinak megtekintése.

  Jelentkezési határidő: 2017. okt. 27.

  Jelentkezési lap >> 

  __________________________________

 • november 10. - november 12.
  Kárpát-medencei ifjúsági Háló-találkozó - Budapest

  Kárpát-medencei ifjúsági
  Háló-találkozó - Budapest

   

 • november 11.
  Háló-találkozó Brassóban  Előadó: Sajgó Szabolcs SJ

  Facebook esemény >>

  __________________________________

 • november 18.
  Délvidéki bogozói lelki nap és évértékelő

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4

2016. novemberétől a budapesti Háló új közösségi tere:


Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4


1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
 

 

Telefon: +36-20-311-1199, +36-30-667-9696

Fb oldalunk: https://www.facebook.com/halos4

Feliratkozás hírlevelünkre ITT!

Az elhúzódó felújítási munkálatok még nem értek véget, de a részlegesen felújított belvárosi, utcára nyíló helység nagytermében már várjuk a látogatókat: jelenleg a Kolta Galéria kiállításait lehet megtekinteni, munkanapon 14 és 18 óra között.

 

Munkaidőben munkatársaink elérhetők, és a Háló kiadványai megvásárolhatók.

Szeretettel várjuk azokat, akik kedvező feltételekkel, előre egyeztetett időszakokban használni szeretnék a nagytemünket - prezentáció, továbbképzés, előadás, konferencia, könyvbemutató, koncert és más közösségi alkalmak, rendezvények tartására. (Jelenleg kb. 80 fő számára tudunk kényelmes ülőhelyet biztosítani.) Bővebben >>


Szeretettel várjuk azokat is, akik hozzá szeretnének járulni ahhoz, hogy minél előbb birtokba vehessük a többi, egyelőre még nem felújított helységünket. Önkéntes munka, anyagi hozzájárulás (szponzorálás), vagy együttműködés formájában. Bővebben >>

Terveink szerint a közeljövőben egyre több kulturális és közösségi programot fogunk itt szervezni. Az S4 koncepciója >>

 

 
 
 
 


A Háló Jazz Klub helyszíne: a LOYOLA CAFÉ

Bp. VIII. Horánszky u. 20. - minden hónap második keddjén

 

 

 


_______________________________________


A Háló Közösségi Központ
a Ferenciek terén befejezte a működését.
A jazz koncertsorozatot új helyszínen folytatjuk >>

A Háló Iroda új címe:
1054 Budapest, Honvéd utca 22/B VI.em.32.
E-mail címünk (ékezetek nélkül): háló@háló.hu


Telefonon, levélben, SKYPE-on is kapcsolatba léphet velünk >>


Háló Közösségi Központ (a Ferenciek terén)

2003. és 2012. között


A Háló Közösségi Központ rendezvényei képekben >>

Filmrészletek koncertjeinkről >>2003. decembere és 2012. februárja között a Háló Budapesten a Ferenciek terén bérelt helyiséget irodai és közösségi célokra, melynek neve Háló Közösségi Központ (HKK). Az ott működő iroda mellett több helyiségből álló rendezvénytér működött: gyermek-, ifjúsági és felnőtt közösségek kulturális- és klubprogramjainak adott otthont, emellett nyílt programokat, elsősorban fotó- és képzőművészeti kiállításokat, koncerteket, irodalmi esteket szervezett. Kiállítóhelyünk a Kolta Galéria néhány hónap alatt Budapest kulturális életének fontos színterévé vált. Kiállításaink mellé minden esetben kísérőprogramokat, beszélgetéseket, filmvetítéseket, előadásokat szerveztünk.

A Központ elsősorban a kapcsolattartás színtere kívánt lenni: egy hely, ahol füstmentes, kulturált környezetben lehet találkozni, teázni, beszélgetni, folyóiratokat, könyveket olvasni vagy éppen tanulni, dolgozni. A személyes találkozásokon túl lehetőséget biztosítottunk, hogy helyszínt biztosítsunk innovatív kezdeményezések és közösségi találkozások részére.

2006. novemberében a Háló Klub havi rendszerességű koncertsorozatot indított Gryllus Dániel szakmai vezetésével minden hónap harmadik keddjén. A Kaláka, Sebestyén Márta, a Villő Énekegyüttes, Ferenczi György, a Kosbor, a Misztrál, Palya Bea, Balogh Kálmán, Sebő Ferenc és a Fagyönygy voltak az első vendégeink. A koncerteken igazi klubhangulat uralkodott, a résztvevőknek a zenei élvezetek mellett lehetőségük volt ismerkedni egymással s a zenészekkel. 2008. januárjában kamarazenei koncertsorozatot indítottunk minden hónap első keddjén. A koncertek két részből álltak, a szünet utáni második részben beszélgetést hallhattak a fellépő művészekkel. A zenés programok 2008. októberétől kezdve a jazz, 2009. februárjától kezdve pedig a népzenei koncertekkel bővültek. A népzenei estek mindig népdaltanulással fejeződtek be.

A fenti programok mellett sokan fordultak meg például az ikonfestő műhelyben a Keresők Klubjában, a pedagógusoknak szóló Sándor Körön, a Fokolár Mozgalom programjain, valamint a bibliodráma alkalmakon, a személyiségfejlesztő és önismereti kurzusokon.

Ezek a programok fontos kifejezői voltak a Háló üzenetének: a munka (tanulás) és a család dimenziója mellett a teljes emberi életnek van egy harmadik meghatározó eleme: az ember közösségi dimenziója. A közösség a személyes találkozások, a növekedés és a szolgálat helye. A saját magával harmóniában élő ember vágyik arra, hogy környezetéért, közösségéért tegyen. Az öntevékeny ember a külső körülményektől függetlenül képes befolyásolni saját életét, és hisz abban, hogy másokkal együttműködve képes hatással lenni környezetére.

A Háló Közösségi Központot anyagi okok miatt be kellett zárnunk.
Bővebben >>

Kulturális programjainkat egy kivételével szüneteltetjük. A nagy sikerű jazz koncertek, Deseő Csaba szerkesztésében a Loyola Caféban folytatódnak, minden hónap második keddjén.
Bővebben >>
 
Még nincs azonosítód?
Joomla oldal, készítette: Tel-e-universum Kft.