Leírások
  • "A Háló önmeghatározása szerint mozgalom; tevékenységének lényege az élő katolikus közösségek felkutatása, információs és baráti hálóba vonása, "bogozása", a közösségek között közvetlen és közvetett kapcsolatok teremtése." (A Háló bemutatása)

  • "Sok mindenre van szüksége a XXI. század társadalmának, de leginkább igazi közösségekre. Olyan közösségekre, ahol az emberek ismerik egymást, megbecsülik egymást, örülnek egymás létének, beszélgetnek egymással, tanulni igyekeznek egymástól, jól érzik magukat együtt és főképpen Jézus módjára szeretik egymást. Ezért a II. Vatikáni Zsinat nyomán a katolikus egyházban sokfelé mutatkozó legígéretesebb jelenségek egyike a sok-sok kisebb-nagyobb keresztény közösség megszületése és felvirágzása." (Háló teológia)

  • "Itt van az egyház, a pápa, a püspök, a plébános, az egyházközség, a vasárnapi liturgia. Épp elég, sőt már sok ez is. Még egy szervezetet, kötelezettséget a nyakamba venni? Mit akarnak ezek a hálósok? Van értelme?" (Háló? - Minek?)

  • "A Háló ott kezdődik, ahol vannak aktív személyek, vannak találkozások és vannak közösségek. De hogyan lesz ezekből a szétszórt építőkövekből egységes épület?" (Mi a Háló?)

  • " Háló defines itself as a movement; essentially its activity is tracing and attracting the living Christian communities into a network of information and friendship." (English)

 
Még nincs azonosítód?
Joomla oldal, készítette: Tel-e-universum Kft.