október
 • október 27. - október 29.
  Kárpát-medencei lelkigyakorlat - Karácsfalva

  Karácsfalvi Görögkatolikus Liceum
  Kárpátalja


  Jelentkezési lap >>


 • november
 • november 03. - november 05.
  Szent László-találkozó, Nagyvárad

  A Partiumi Háló Egyesület Kárpát-medencei Szent László-találkozót szervez a Szent László-emlékév keretén belül a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közreműködésével.

  Célunk, hogy László királyunk szentté avatásának 825. és trónra lépésének 940. évfordulója alkalmából Nagyváradon, Szent László városában gyűjtsük össze a szent király híveit a nevét őrző településekről, plébániákról. Olyan közösségek jelentkezését is várjuk, amelyek valamilyen módon a szent király tiszteletét őrzik, kultuszához kapcsolódnak.

  A találkozó ideje alatt a szállás és étkezés biztosítva van.

  Előadások és beszélgetések, közös imák és szentmisék, Nagyvárad Szent László emlékét őrző látnivalóinak megtekintése.

  Jelentkezési határidő: 2017. okt. 27.

  Jelentkezési lap >> 

  __________________________________

 • november 10. - november 12.
  Kárpát-medencei ifjúsági Háló-találkozó - Budapest

  Kárpát-medencei ifjúsági
  Háló-találkozó - Budapest

   

 • november 11.
  Háló-találkozó Brassóban  Előadó: Sajgó Szabolcs SJ

  Facebook esemény >>

  __________________________________

 • november 18.
  Délvidéki bogozói lelki nap és évértékelő

Leírások
 • "A Háló önmeghatározása szerint mozgalom; tevékenységének lényege az élő katolikus közösségek felkutatása, információs és baráti hálóba vonása, "bogozása", a közösségek között közvetlen és közvetett kapcsolatok teremtése." (A Háló bemutatása)

 • "Sok mindenre van szüksége a XXI. század társadalmának, de leginkább igazi közösségekre. Olyan közösségekre, ahol az emberek ismerik egymást, megbecsülik egymást, örülnek egymás létének, beszélgetnek egymással, tanulni igyekeznek egymástól, jól érzik magukat együtt és főképpen Jézus módjára szeretik egymást. Ezért a II. Vatikáni Zsinat nyomán a katolikus egyházban sokfelé mutatkozó legígéretesebb jelenségek egyike a sok-sok kisebb-nagyobb keresztény közösség megszületése és felvirágzása." (Háló teológia)

 • "Itt van az egyház, a pápa, a püspök, a plébános, az egyházközség, a vasárnapi liturgia. Épp elég, sőt már sok ez is. Még egy szervezetet, kötelezettséget a nyakamba venni? Mit akarnak ezek a hálósok? Van értelme?" (Háló? - Minek?)

 • "A Háló ott kezdődik, ahol vannak aktív személyek, vannak találkozások és vannak közösségek. De hogyan lesz ezekből a szétszórt építőkövekből egységes épület?" (Mi a Háló?)

 • " Háló defines itself as a movement; essentially its activity is tracing and attracting the living Christian communities into a network of information and friendship." (English)

 
Még nincs azonosítód?
Joomla oldal, készítette: Tel-e-universum Kft.