Bemutatkozás

A Háló katolikus indíttatású keresztény mozgalom, mely nyitott minden jóakaratú ember felé. Küldetése, hogy evangéliumi gyökereit korszerűen, a mai világban megjelenítse.

A Háló az Egyházon belül él, és annak közösségi arcát hordozza. A személyt alapvetően közösségben képzeli el, ezért az arra vágyókat segíti, hogy közösségre leljenek. Alapvető működése a közösségek közötti kapcsolatépítés. A Háló magyar kezdeményezés, őrzi és építi nemzeti értékeinket és egyúttal közös szolgálatra törekszik más nemzetekkel. Tevékenysége elsődlegesen a Kárpát-medencében zajlik.

A Háló az embereket abban segíti, hogy teremtettségből fakadó hivatásukat megtalálják és megéljék. Az emberre a maga teljességében tekint, beleértve lelki, szellemi, fizikai létét, és hozzájárul, hogy élete igényes és minőségi legyen. A Háló a küldetését az egymás iránti felelősségteljes személyes kapcsolatokban és barátságokban éli meg.

 

 

A Háló katolikus,
     
nyelve magyar,
          
formája közösségi,
               
helye a Kárpát-medence,
                    
útja Istenhez vezet.

A Hálóba kapcsolódva egy nagy közös utazás részesévé válsz. Az utak és az utazók időnként összefutnak. E találkozásokból életre szóló barátságok, új közösségek, és néha útvonal módosítások születnek. A személyes és közösségi együttlétek adják a Háló lényegét.

A Háló fenntart, és megoldást kínál, amikor közösséget keresel. Erős szálakkal köt másokhoz, hogy ne válj szigetté, magányos vándorrá. Egy gyorsan változó világ kihívásaira keres új válaszokat, kapaszkodó pontokat. A Háló Jézus szavára ígéretes eszköz az egyház kezében.

Az ősegyház példája nyomán a szeretet kisközösségeiben segít megélni hitedet, megtalálni helyedet és boldogságodat. Egy határok nélküli Európában vigyázza katolikusságodat, magyarságodat, és elvezet testvéreidhez.

 

 
Még nincs azonosítód?
Joomla oldal, készítette: Tel-e-universum Kft.