Találkozás, kapcsolat, közösség

December 9-én fellép: Fábián Julianna és a Gyárfás Trió

Fábián Julianna - ének, Gyárfás István - gitár, Cseh Balázs - dob, Czakó Péter - basszusgitár

Fábián Julianna fantasztikusan képzett, energikus hangja, mint egy tornádó először lassú örvényléssel körbefog, magába szippant majd felröpít a Föld fölé,hogy aztán szabadon lebegve adjuk át magunkat a jazz határtalan élvezetének. Aki egyszer meghallja őt énekelni, az mindig is keresni fogja, ez az élmény egyszerűen nem enged. Ezért követi Julit törzsrajongók csapata, akik rendszeresen kísérik fellépésről fellépésre, naptárjukban a koncertidőpontokat feljegyezve. (zendo)

1980-ban született Budapesten. A Külkereskedemi Főiskola elvégzése alatt két évig tanult jazz éneket az Etűd Zenei Szakközépiskolában. Ezután első próbálkozásra felvették - legelső helyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékére jazz ének szakra, ahol Berki Tamás növendéke volt. Zenei pályafutása a hazai jazz életben nem is lehetett volna gyorsabb és gördülékenyebb - rövid jelenléte alatt számos zenekar állandó tagja volt. Rendszeresen dolgozik a Gyárfás Trióval. 2006-ban önálló estet adott Berlin egyik patinás jazz klubjában, 2007-ben és 2008-ban is bekerült az egyik legnevesebb európai énekverseny, a Montreux Jazz Voice Competition 8 döntőse közé.

Gyárfás István diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén szerezte. Másfél évtizede alakította trióját, amellyel 1995-ben készítette el Live At The Jazz Café című első CD-jét. Gyárfás zenei példaképei Wes Montgomery és más mainstream jazz óriások. Az utóbbi években rendszeresen lépnek fel a kitűnő jazzhegedűssel, Deseő Csabával, ilyenkor a trió kvartetté bővül, igazi hagyományos kávéházi hangulatot varázsolva.Vele készítették el 2004-ben Tale című albumukat. Hazai koncertek mellett nagy sikerrel szerepeltek a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban és Romániában. A jazz hagyományait követő Gyárfás István Trió már évek óta hirdeti, hogy a swing máig élő és élvezetes jazzműfaj.

Video

Jazzkedvelők és HÁLÓ Klub látogatók, gyertek!

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók