Találkozás, kapcsolat, közösség

Május 11. 19:00 - Jazz a HÁLÓban

HARCSA VERONIKA ? ének

Blaho Attila ? zongora



{youtube}aMlt1r1BWT0{/youtube}

Harcsa Veronika jazzénekesnő 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát, amellyel eddig három lemezt adtak ki ? Speak Low (2005), You don?t know it?s you (2007), Red Baggage (2008) - utóbbi két korong saját szerzeményeket tartalmaz és tripla jazz aranylemez lett Magyarországon és Japánban is szép sikereket aratott - vezette a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listáját. Saját quartettje mellett Veronika számos jazz és elektronikus zenei, valamint kortárs művészeti produkció aktív résztvevője. 2005 óta az Erik Sumo Band állandó tagja, vendégként olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Nicola Conte Jazz Combo, a Thomas Siffling Trio, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Korai Öröm, Freestyle Chamber Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, a Fugato Orchestra és a Colorstar. Legfrisebb produkciója Bin-Jip nevű, elektronikus zenei hatásoktól sem mentes zenekara, amelyet Kaltenecker Zsolt billentyűs, Andrew J scratch DJ és Gyémánt Bálint gitáros társaságában alapított.

A Jazz a Hálóban koncertsorozat évadzáró koncertjén duóban fellépő énekesnő a magyar jazz kiváló énekesnőit követi a Hálóban: Fábián Julit, Micheller Myrtillt, Pocsai Krisztinát és Kozma Orsit.

Veronika rajongóinak honlapja:
http://harcsaveronikafans.mindenkilapja.hu/

Blaho Attila  Zentán született Zentán a Délvidéken. A szabadkai konzervatóriumban végzett zongora szakon. 1995-ben diplomázott a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola ének-zene, karvezetés szakán, majd 8 éven át Szegeden a Hammido Művészeti Magániskolában zongorát és zeneelméletet tanított. Jazz-zenével 1990-ben kezdett el foglalkozni, első zenekara a Caffe-Café volt, a mai napig (2007) működik trió formációban. Binder Károlynál képezte tovább magát, majd 2000-től a Benczúr Jazz Klub zongoristája. 2001-ben kezdi el a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Főiskolájának Jazz Tanszakát, ahol Oláh Kálmán a mestere. 2004. szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-tanszakának jazzének korrepetítora. 2005. szeptemberétől az Erkel Ferenc Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora tanára. 2005-től a Harcsa Veronika Quartet tagja.

Honlap: http://www.myspace.com/harcsaveronika


"Második kedd": Jazz a HÁLÓban - második évad



Szeptembertől második évadját kezdte a HÁLÓ Klub "Jazz a HÁLÓban" koncertsorozata. Minden hónap második keddjén este 7-kor a HÁLÓ Klubban már megszokott módon (koncert - barátkozós szünet - beszélgetés az előadóművészekkel) igényes jazzt hallgathat a közönség, majd közelebbről is megismerkedhet a neves előadóművészekkel.

A sorozat szerkesztője és házigazdája Deseő Csaba, a hazai jazz legendás hegedűse.

Eddigi koncertjeink, fellépőink:



Belépődíj:
1200Ft
(ingyenes klubtagságival: 1000Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 800Ft)

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók