Találkozás, kapcsolat, közösség


Március 8. 19:00 - Jazz a Hálóban

Masala Group

Zana Zoltán ? ewi (fúvós szintetizátor)
Komjáti Áron ? akusztikus gitár
Horváth Balázs ? bőgő
Magyar Kornél ? indiai és indonéziai ütőhangszerek



 
    


A Masala zenekar azért alakult az idei év első felében, hogy a mai jazzharmóniák és a dél-kelet-ázsiai dallam és ritmika izgalmait összegezve, ezekből alakítson ki magának egyedi hangvételt. Repertoárja dél-indiai és jávai tradicionális dalok egyedi feldolgozásából, illetve saját szerzeményekből áll. Hangzásvilágát a nyugati dallam- és a keleti ütőhangszerek megszólalása együtt határozza meg.

A zenekar alapítója, Magyar Kornél több mint tíz éve foglalkozik indiai és indonéziai zenei tanulmányokkal - az itt szerzett tapasztalatok és az európai zenébe ágyazott háttér összegződik a Masala stílusában. A fiatal muzsikusok műhelymunkájából olyan életvidám, pozitív hangvételű és sodró lendületű kortárs improvizatív zene születik, amely a modern jazzharmóniák és egy itthon kevésbé megszokott ritmusszemlélet szoros kapcsolatára törekszik.

http://www.myspace.com/masalagroup

http://soundcloud.com/kawitan/sets/masala-group/
 



"Második kedd": Jazz a HÁLÓban - harmadik évad



Szeptembertől harmadik évadját kezdte a HÁLÓ Közösségi Központ "Jazz a HÁLÓban" koncertsorozata. Minden hónap második keddjén este 7-kor a HÁLÓban a már megszokott módon (koncert - barátkozós szünet - beszélgetés) igényes jazzt hallgathat a közönség, a hazai jazzélet élvonalbeli muzsikusainak közreműködésével, majd közelebbről is megismerkedhet a zenészekkel.

A sorozat szerkesztője és házigazdája Deseő Csaba, a hazai jazz legendás hegedűse. Interjú Csabával a FIDELIO-ban >>

Eddigi koncertjeink, fellépőink >>



Belépődíj: 1200Ft
(ingyenes klubtagságival: 1000Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 800Ft)

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók