Találkozás, kapcsolat, közösség

Február 22-én, kedden 19:00 - népzene

Régen volt, soká lesz 

Korpás Éva és barátai

Korpás Éva - ének
Lakatos Róbert - hegedű
Hanusz Zoltán - brácsa
Lelkes Tibor - bőgő

Kóstoló >>


  

A felvidéki Révkomáromból származó Korpás Éva népdalénekes három kiváló, szintén felvidéki zenésztársa kíséretében mutatkozik be az est folyamán. A szívükhöz oly közel álló hazai muzsika mellett erdélyi dallamokat is megszólaltatnak.

Korpás Éva pályafutását a komáromi Hajós Néptáncegyüttes szólóénekeseként kezdte, majd a pozsonyi Ifjú Szívek Táncegyüttesbe vezetett az útja. 1995-től 14 éven át a Tükrös Zenekar énekes szólistája volt. Közös munkájuk során hat lemez jelent meg, többek között a Fonogram-díjjal jutalmazott "A mi Mezőségünk" című.  2001-ben a Népművészet Ifjú Mestere címmel tüntették ki a zenekart.

Az énekesnő férjével, a neves brácsaművész Lakatos Róberttel is rendszeresen dolgozik. Állandó énekese a Lakatos Róbert és a RÉV zenekarnak. 2005-ben jelent meg Hajnalodik, három évvel később pedig a BrácsaTánc című albumuk, amelyek dalaival kísérletet tettek a népzene és a klasszikus zene határainak átlépésére.Több alkalommal dolgozott együtt Balogh Kálmán cimbalomművésszel, valamint Berecz András mesemondó-énekessel, de a Csillagok, csillagok és a Rendhagyó Prímástalálkozó című produkciók szereplőjeként is rendszeresen közönség elé áll.



"Negyedik kedd": népzene a HÁLÓban

2009. februárjától újabb zenei stílussal lett gazdagabb a HÁLÓ Klub. A "harmadik kedd" (énekelt versek), az "első kedd" (kamarazene) és a "második kedd" (jazz a HÁLÓban) mellett beindítottuk a "negyedik keddet", a népzene, népmese műfajban. Igy lett teljes a HÁLÓ zenei kínálata. Ha kedd, akkor koncert a HÁLÓban! (kamarazene, jazz, énekelt versek, népzene)

Minden hónap negyedik keddjén a HÁLÓ Klubban már megszokott módon népzenei esteket szervezünk neves előadók közreműködésével. (Koncert - barátkozós szünet - beszélgetés az előadóművészekkel)

Minden koncerten daltanulás, közös éneklés!

A sorozat szerkesztője és házigazdája Navratil Andrea, a KOBZOS együttes énekese.

Eddigi koncertjeink, fellépőink >>



Belépődíj:
1200Ft

(ingyenes klubtagságival: 800Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 600Ft)

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók