Találkozás, kapcsolat, közösség


December 5-én, vasárnap 19:00

Két jó rokon összeül - csuvas és csángó dalok

Berecz András - ének, mese
Navratil Andrea - ének
Demeter László - koboz

Navratil Andrea beharangozója a Magyar Katolikus Rádió dec. 3-i AKVARELL c. műsorában >>




Testvér-, család-, és rokonszeretet a fő témája az Etil menti csuvas népnek és estünknek, melyen csuvas és moldvai csángó dalok, imák, történetek hangzanak el. Rokondallamok, rokon gondolatok ? hosszú, boldog kutatás nem várt eredményei.

Berecz András: ének- és mesemondó, a magyar néphagyomány jeles képviselője. Előadásaival, országjárásával kiemelkedő tevékenységet folytat a magyar kultúra terjesztésében, melynek elismeréseként számos művészeti díjban és állami kitűntetésben részesült.

Berecz András 2009. ápr. 28-án már fellépett a Hálóban. Bővebben:
https://www.halo.hu/component/content/article/13-halo/159-berecz

Navratil Andrea és Demeter László: több népzenei és régizenei formáció mellett a Kobzos együttes tagjai, mely formáció a magyar népzenei hagyomány archaikus rétegének széles körben való megismertetését, bemutatását tűzte ki célul. A két előadó külön-külön és együtt is számos díjban és elismerésben részesült az elmúlt évek során.

www.bereczandras.hu

www.kobzos.com



"Negyedik kedd": népzene a HÁLÓban

2009. februárjától újabb zenei stílussal lett gazdagabb a HÁLÓ Klub. A "harmadik kedd" (énekelt versek), az "első kedd" (kamarazene) és a "második kedd" (jazz a HÁLÓban) mellett beindítottuk a "negyedik keddet", a népzene, népmese műfajban. Igy lett teljes a HÁLÓ zenei kínálata. Ha kedd, akkor koncert a HÁLÓban! (kamarazene, jazz, énekelt versek, népzene)

Minden hónap negyedik keddjén a HÁLÓ Klubban már megszokott módon népzenei esteket szervezünk neves előadók közreműködésével. (Koncert - barátkozós szünet - beszélgetés az előadóművészekkel)

Minden koncerten daltanulás, közös éneklés!

A sorozat szerkesztője és házigazdája Navratil Andrea, a KOBZOS együttes énekese.

Eddigi koncertjeink, fellépőink >>


Belépődíj:
1200Ft

(ingyenes klubtagságival: 800Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 600Ft)

 

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók